Päivölän Ratsutila

Tallitilat

Päivölän Ratsutilan viihtyisät ja lämpimät tallitilat on rakennettu vanhaan navettarakennukseen. Uudistetuissa tiloissa palvelevat nyt kahvio, naisten ja miesten pukuhuoneet suihkuineen ja wc-tiloineen, loimi- ja varustehuoneet sekä vanha talli ja pihatto. Talli- ja sosiaalitiloissa on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Tallitilat on rakennettu vuonna 1971 ostetun tilan vanhaan navettarakennukseen. 1940-luvulla rakennetun navetan seinien kivet on louhittu kertoman mukaan paikan päältä. Aikoinaan tiloissa oli navetan lisäksi pieni hevostalli, kanala, sikala ja karjakeittiö. Tällä hetkellä hevostalli toimii varustehuoneena ja virtastorni pyöreänä satulahuoneena. Tornin seinässä on ikkuna, josta näkee mukavasti kentälle. Yksityisten hevosten omistajille on oma satulahuone.

Hevosille on kunnostettu pihattosuoja vanhaan heinätalliin. Hevoset voivat valita milloin käyskentelevät metsätarhassa tai milloin hakeutuvat pihaton hämyiseen suojaan. Hoitokarsinoita on kahdeksan - 3 vanhassa tallissa ja 5 uudessa tallissa. Pesupaikka on vanhan tallin ulko-oven vieressä. Kuivikkeena käytämme turvetta pihatoissa ja olkipellettiä karsinoissa.

Kahvio

Tunnelmallisessa kahviossa on tilaa isommallekin ryhmälle. Nauti kupponen kuumaa pienen purtavan kera ratsastuksen päätteeksi tai tilaa ryhmällenne lounas ratsastuksen päätteeksi. Viihtyisissä tiloissa voit viettää aikaa mukavien ratsastusystävien seurassa.

Kahviossa on myytävänä makeisten ja jäätelön lisäksi myös Päivölän Ratsutilan logolla varustettu ratsastustakki, T-paita, armylippis ja pipo.

Aamiaismajoituksessa yöpyvät nauttivat aamiaisensa tallikahviossa.

Kahvio toimii vielä tässä vaiheessa tilausperiaatteella, eli varaathan purtavat etukäteen, varsinkin bussiryhmiltä toivomme tilavarausta hyvissä ajoin.

Sosiaalitilat

Mikä on mukavampaa, kuin käydä lämpimässä suihkussa ratsastuksen päätteeksi. Istahda alas ja nauti mukavasta olosta.

Suihkut ovat myös aamiaismajoituksessa yöpyvien sekä leiriläisten käytössä.

Maneesi

Päivölän Ratsutilalle valmistui toukokuussa 2009 maneesi, joka on ratsastusalaltaan 60 x 20 metriä. Maneesin yläkerrassa on rentoutustila, tarkkuusammuntahuone ja wc-tilat. Alakerrassa voi kokeilla ratsastuksen ja toimintarastien lisäksi seinäkiipeilyä, "sisäkurlinkia", frisbeegolfia..

Ja lisää kehitämme koko ajan.

Tallipaikat

Päivölän Ratsutila tarjoaa tällä hetkellä talli- /pihattopaikkoja vain islanninhevosille.

Karsinapaikka 400,- /kk (sis. alv.23 %) sis. perusrehut (säilöheinä/kuiva heinä, kaura, kivennäinen, ADE-vitamiini, suolakivi), perusloimituksen sekä maneesin ja kentän käyttöoikeuden kun ne eivät ole Päivölän asiakasryhmien käytössä. Katsothan vapaat vuorot kalenterista tai tallin ilmoitustaululta.

Pihattopaikka 300,- /kk (sis. alv.23 %) sis. perusrehut (säilöheinä/kuiva heinä, kaura, kivennäinen, ADE-vitamiini, suolakivi), sekä maneesin ja kentän käyttöoikeuden kun ne eivät ole Päivölän asiakasryhmien käytössä. Katsothan vapaat vuorot kalenterista tai tallin ilmoitustaululta.

Valaistu ratsastuskenttä on 20 x 32 metriä. Pyöröaitaus on myös käytettävissä.