Ohjeita ratsastajalle

Ohjeita ratsastajille ja tallilla liikkujille:
- Ilmoitathan etukäteen mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista ja allergioista.

- Meillä saat laittaa hevosen itse valmiiksi tunnille tai maastoretkelle lähtiessäsi, joten saavuthan paikalle n. 30 min aikaisemmin. Odotathan tarvittaessa henkilökuntaa tallilla. Varaathan aikaa myös maastoretken tai tunnin jälkeen että voit hoitaa hevosesi.

- Ole rehellinen ratsastustaidoistasi jo varatessasi tuntia tai maastoratsastusta.

- Pukeuduthan sään mukaisesti. Tiukoissa farkuissa tai joustamattomissa housuissa voi olla vaikea päästä hevosen selkään. Saumat voivat myös hiertää epämukavasti. Vaikka maneesissa ei tuule, on siellä talvella yhtä kylmä kuin ulkonakin - pukeudu siis tunnillekin lämpimästi.

- Varaa jalkaasi kannalliset, varrelliset kengät tai saappaat (mieluiten ei nauhoja), luistamattomat housut, ei liehuvia viittoja tai kaulahuiveja. Tarvitset ratsastaessa myös luistamattomat hanskat. Voit tarvittaessa lainata tallilta kumisaappaita sekä hanskoja.

- Sulje matkapuhelimesi tai laita se äänettömälle jo ennen kuin toimit hevosten kanssa, mutta varsinkin ratsastuksen ajaksi.

- Ohjaaja / vetäjä jakaa hevoset ratsastajan taitotason ja painon mukaan.

- Ennen hevosen selkään nousua, laita ratsastuskypärä päähän ja kiinnitä se kunnolla. Käytämme ratsastaessa aina kypärää!
Jos sinulla ei ole omaa kypärää, voit lainata sitä tallilta.

- Ratsaille noustessasi, hevosen on seistävä suorana paikallaan, paino kaikilla jaloilla, pää ylhäällä, ohjat lyhyinä. Tarpeen vaatiessa voit käyttää koroketta. Nousethan satulaan hevosystävällisesti; älä töki hevosta jalallasi kylkeen, äläkä rojahda satulaan raskaasti. Vietyäsi oikean jalkasi satulan yli, aseta jalkateräsi ensin jalustimeen ja laskeudu vasta sen jälkeen pehmeästi satulaan. Ohjaaja tarkistaa vielä satulavyön kireyden ym säädöt, odotathan että ohjaaja ennättää luoksesi.

- Lähde liikkeelle vasta kun ohjaaja antaa siihen luvan tai ryhmän kanssa on siitä erikseen sovittu.

- Keskity ratsastukseen ja pidä katse kulkusuunnassa. Pidä ohjat pitkinäkin niin, että saat ne tarvittaessa helposti lyhyiksi.

- Säilytä aina riittävä, hevosen mittainen, etäisyys edelläsi kulkevaan ratsukkoon. Jos ratsastat liian lähellä edellä olevaa hevosta, se saattaa ärsyyntyä ja jopa potkaista.

- Älä myöskään ohita tai ratsasta toisen ratsukon tai ohjaajan vierelle, tämä voi laukaista hevosissa kilpailuvietin.

- Maastossa älä myöskään jättäydy ryhmästä.

- Ratsastaessa pyri mahdollisimman kevyeen ja selkeään apujen käyttöön. Käytä apuja kuitenkin niin, että hevonen reagoi eikä kyseenalaista apujasi.

- Hevonen aistii helposti mielialasi, asenteesi ja tunteesi.

- Jos putoat satulasta, irrota ohjista. Älä jää raahautumaan hevosen mukana. Jos joku toinen putoaa satulasta pysy itse rauhallisena, pysäytä hevosesi ja rauhoita myös sitä. Odota ohjaajan ohjeita.

- Peruuttamattomasta maastoretkestä tai ratsastustunnista veloitamme täyden hinnan.

- Pakkasraja on -18 ja helleraja +25 astetta. Myös myrsky, kova tuuli tai ukkonen on este ratsastukselle ja maastoretki peruutetaan tuolloin tallin puolesta. Jos tulet toiselta paikkakunnalta etkä ole varma Päivölän säästä niin soita ja kysy tallilta.- Karsinoihin, pihatoihin tai tarhoihin et turvallisuussyistä saa mennä ilman lupaa.

- Ethän koske hevosiin ilman tallin henkilökunnan tai omistajan lupaa.

- Ethän ruoki hevosiamme tai anna niille makupaloja.

- Juokseminen ja huutaminen tallitiloissa, kameran salamavalo, lepattavat kankaat, sateenvarjot tai lastenvaunut voivat säikyttää hevosen.

- Pidäthän koirasi kytkettynä tallialueella.

- Tallitiloissa ja maneesissa ei saa tupakoida. Huolehdithan tupakantumpit ulkona niille varattuihin astioihin.

- Ratsastusta katsellessasi, älä anna ohjeita ratsastajille. Se on ratsastuksen ohjaajan tehtävä.

- Varo sähköistettyjä tarha-aitoja.

- Tallille tullaan Suolahdentien puoleisesta liittymästä ja autot tulee huolehtia osoitetulle parkkipaikalle. Tallipiha on varattu vain hevosliikenteelle. Päärakennuksen piha on yksityisaluetta ja tarkoitettu vain talon väen omaan käyttöön.

- Tiedotathan havaitsemistasi ongelmista, puutteista tai hevosten haavereista välittömästi tallin väelle.

- Opasta lapset toimimaan turvallisesti ohjeiden mukaan.

Tallillamme on vastuuvakuutus. Huolehdithan että oma tapaturmavakuutuksesi on voimassa, ratsastat omalla vastuullasi.
Turvallisuusasiakirja on luettavissa pyynnöstä.